Opracowanie metody produkcji jednorodnych i stabilnych obiektów badań biegłości dla oznaczania zafałszowania miodów, polegajce na dodatku cukru trzcinowego i kukurydzianego
Autor : Praca zbiorowa
Opublikowane przez : Adam Żeberkiewicz
Proponowany zakres prac:
Celem pracy byłoby opracowanie na drodze eksperymentu badawczego metody produkcji obiektu badań biegłości / porównań międzylaboratoryjnych. Opracowanie metody bazowałoby na zasadach produkcji materiałów odniesienia, wynikających z normy ISO 17034 oraz wymagań stawianych obiektom PT/ILC, wynikających z ISO/IEC 17043.
Rodzaj: praca mgr
Podobszar: Badania biegłości i porównania międzylaboratoryjne w obszarze badań wyrobów do spożycia przez ludzi - w tym żywności
Temat główny: Przygotowanie / produkcja jednorodnych i stabilnych obiektów badań biegłości
Osoba do kontaktu ze strony GUM:
Katarzyna Szymańska
Zakład Metrologii Interdyscyplinarnej
katarzyna.szymanska@gum.gov.pl